Fenntartható vendéglátás - Fenntarthatóság szemlélete a hazai vendéglátóiparban; Adaptációs és mitigációs stratégiák, környezetterhelés mérés)
A kutatás leírása
A környezetterhelés különböző vonatkozásait elemezzük termékciklus elemzés szemlélettel és érzékenységvizsgálattal. A mezőgazdasági termelés, alapanyagok előállítása és szállítása és az élelmiszeripar, élelmiszerek vendéglátásban történő feldolgozása, a keletkező élelmiszerhulladék kezelése, esetleges megelőzése, közvetlenül vagy közvetve, mind hatással vannak környezetünkre. Alkalmazkodási és kibocsátás csökkentési stratégiákat elemzünk, fogalmazunk meg javaslatokat a turizmus és vendéglátás területén, szem előtt a jövőtudatos szemléletváltáshoz vezető edukációt, a jó gyakorlatok megosztását, megelőzést.
Időtartam
2021 -
Források
Kutatásvezető
Szabóné Erdélyi Éva
2011. január 3 -
Kutatás résztvevői
Lovasné Avató Judit
Karakasné Morvay Klára
Jakuschné Kocsis Tímea
Résztvevő BGE szervezeti egységek
Külső partner intézmények
Nincsenek külső partnerek a kutatásban