Kutatási adatlap

Új típusú fehérjealapanyagok, kiemelten a rovarok beilleszthetősége az emberi táplálkozásba, különös tekintettel a fenntarthatóság kérdéseire és vendéglátásban zajló folyamatokra

A kutatás leírása

A kutatás célja a jövő fehérje alternatíváit (rovarok, algák, stb.) táplálkozási és gasztronómiai oldalról feltérképezni. A kutatás során a beltartalmi paraméterek humán táplálkozási vonatkozásaira, illetve a fogyasztói elfogadottság/elfogadtatás egyes aspektusaira fókuszálunk.

Időtartam

2022 - 2024

Források

Kutatásvezető

  • Lugasi Andrea
    2022. október 10 -

Kutatás résztvevői

Magyar Norbert

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • KVIK

Külső partner intézmények

  • Nincsenek külsÅ‘ partnerek a kutatásban

Tárgyszavak
új típusú fehérje-alapanyagok
rovarok
fogyasztói szokások
Tudományterületek
Fókuszterületektől eltérő

Eredmények

publikációk, konferenciaelőadások
A kutatáshoz kapcsolódó publikációk
E_CORE_WARNING Error in file »Unknown« at line 0: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'php_pdo_sqlsrv_74_ts_x86.dll' (tried: C:\php\php749\ext\php_pdo_sqlsrv_74_ts_x86.dll (%1 is not a valid Win32 application.), C:\php\php749\ext\php_php_pdo_sqlsrv_74_ts_x86.dll.dll (The specified module could not be found.))