Kutatási adatlap

Kézműves péktermékek vizsgálata gluténmentes étrendbe történő integrálhatóságuk igazolására vagy megcáfolására

A kutatás leírása

A kutatás arra keresi a választ, hogy a kézműves pékek által készített kenyerek és egyéb pékáruk - a termelők által hirdetett tulajdonságuknak megfelelően - integrálhatók-e a gluténmentes étrendbe.

Időtartam

2020. január - 2021. június

Források

  • BGE Kutatási Alap

Kutatásvezető

  • Lugasi Andrea
    2020. január 1 -
    2021. június 30

Kutatás résztvevői

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • KVIK

Külső partner intézmények

  • Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
  • Lisztérzékenyek Érdekképvisletetének Országos Egyesülete
  • Wessling Hungary Kft.

Tárgyszavak
Tudományterületek
Fókuszterületektől eltérő