Kutatási adatlap

Fenntartható vendéglátás - Fenntarthatóság szemlélete a hazai vendéglátóiparban; Adaptációs és mitigációs stratégiák, környezetterhelés mérés)

A kutatás leírása

A környezetterhelés különböző vonatkozásait elemezzük termékciklus elemzés szemlélettel és érzékenységvizsgálattal. A mezőgazdasági termelés, alapanyagok előállítása és szállítása és az élelmiszeripar, élelmiszerek vendéglátásban történő feldolgozása, a keletkező élelmiszerhulladék kezelése, esetleges megelőzése, közvetlenül vagy közvetve, mind hatással vannak környezetünkre. Alkalmazkodási és kibocsátás csökkentési stratégiákat elemzünk, fogalmazunk meg javaslatokat a turizmus és vendéglátás területén, szem előtt a jövőtudatos szemléletváltáshoz vezető edukációt, a jó gyakorlatok megosztását, megelőzést.

Időtartam

2021 -

Források

Kutatásvezető

  • Szabóné Erdélyi Éva
    2011. január 3 -

Kutatás résztvevői

Lovasné Avató Judit
Karakasné Morvay Klára
Jakuschné Kocsis Tímea

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • CESIBUS
  • KKK

Külső partner intézmények

  • Nincsenek külső partnerek a kutatásban

Tárgyszavak
környezetterhelés
adaptáció
mitigáció
turizmus
vendéglátás
életciklus
Tudományterületek
Fenntarthatóság
Turizmus

Eredmények

1 db TV megjelenés (M5 Ez itt a kérdés élő adásban szakértő: Erdélyi Éva, éghajlatváltozás témában),
2 db nemzetközi tréning,
2 db hazai LCA tréning,
3 db workshop,
1 db Magyar Tudomány Napja konferencia szekció
A kutatáshoz kapcsolódó publikációk