Kutatási adatlap

A komló hatása a sör mikrobiológiai stabilitására és antioxidáns kapacitására kisüzemi méretben

A kutatás leírása

A kutatás célja, hogy felmérje a komló hatását a kisüzemi sörök eltarthatóságára és antioxidáns kapacitására. A mikrobiológiai stabilitása ezen kisüzemi termékeknek nagy eséllyel nem mutat olyan állandóságot, mint a nagyüzemieké, a romlás folyamata gyorsabban játszódhat le az előbbi esetben. A komló, mint természetes tartósítószer, nagyobb mennyiségű alkalmazása számos sörtípusnál elmondható, amelyek a fő irányvonalat képviselik a kisüzemek világában, ezzel talán nem is tudatosan, de készítőik javítják az ital eltarthatósági idejét.

Időtartam

2022.02.01. - 2026.07.01.

Források

Kutatásvezető

  • Csulak Gergely
    2022. február 1 -

Kutatás résztvevői

Lugasi Andrea

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • KVIK

Külső partner intézmények

  • Nincsenek külső partnerek a kutatásban

Tárgyszavak
komló
kisüzemi sörök
mikrobiológiai élelmiszer-biztonság
antioxidáns kapacitás
Tudományterületek
Fókuszterületektől eltérő

Eredmények

publikáció
kisüzemi sörfőzdék, vendéglátás
A kutatáshoz kapcsolódó publikációk