Kutatási adatlap

Új típusú fehérjealapanyagok, kiemelten a rovarok beilleszthetősége az emberi táplálkozásba, különös tekintettel a fenntarthatóság kérdéseire és vendéglátásban zajló folyamatokra

A kutatás leírása

A kutatás célja a jövő fehérje alternatíváit (rovarok, algák, stb.) táplálkozási és gasztronómiai oldalról feltérképezni. A kutatás során a beltartalmi paraméterek humán táplálkozási vonatkozásaira, illetve a fogyasztói elfogadottság/elfogadtatás egyes aspektusaira fókuszálunk.

Időtartam

2022 - 2024

Források

Kutatásvezető

  • Lugasi Andrea
    2022. október 10 -

Kutatás résztvevői

Magyar Norbert

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • KVIK

Külső partner intézmények

  • Nincsenek külső partnerek a kutatásban

Tárgyszavak
új típusú fehérje-alapanyagok
rovarok
fogyasztói szokások
Tudományterületek
Fókuszterületektől eltérő

Eredmények

publikációk, konferenciaelőadások
A kutatáshoz kapcsolódó publikációk