Kutatási adatlap

Új puha készségek vizsgálata a turizmus-vendéglátásban

A kutatás leírása

A digitalizáció és automatizáció ellenére a szektor élőmunka igénye nemhogy nem csökken, hanem újabb és újabb fölrajzi területek és társadalmi rétegek felől áramlik munkaerő a turisztikai vállalkozásokhoz. Mindemellett a szektornak meg kell küzdenie a fenntarthatóbb és környezettudatosabb működés támasztotta kihívásokkal, az utasok, vendégek, látogatók igényeinek előre nem látható változásaival, és az üzleti folyamatokat támogató digitális megoldások trendjeinek követésével és azok szakszerű alkalmazásával. A kutatás célja, hogy megvizsgálja, hogy a vendéglátásban dolgozók számára mennyire fontosak a társas, digitális és zöld készségek, valamint az iparág szerint mennyire lesznek fontosak a jövőben.

Időtartam

2023 - 2024

Források

Kutatásvezető

  • Debreceni János
    2023. január 1 -

Kutatás résztvevői

Fekete-Frojimovics Zsófia
Karakasné Morvay Klára
Juhász-Dóra Katalin

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • KVIK

Külső partner intézmények

  • Nincsenek külső partnerek a kutatásban

Tárgyszavak
versenyképesség
Tudományterületek
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
Turizmus

Eredmények

Publikáció, workshop
Turizmus-vendéglátás érintettjei, elsősorban: dolgozók, vállalkozások, felsőoktatás, egyetemi hallgatók