Kutatási adatlap

Food design

A kutatás leírása

A doktori hallgatói kutatás tágabb témaköre a food design, azaz a vendéglátó- és élelmiszeripari szolgáltatás- és termékfejlesztés. A kutatás fókusza az étkezési élmény tervezése, még pontosabban a történetmesélés és az interaktivitás szerepe az Onyx étterem kontextusában.

Időtartam

2020 - 2024

Források

Kutatásvezető

  • Merkl Márta
    2020. január 1 -

Kutatás résztvevői

Résztvevő BGE szervezeti egységek

  • KVIK

Külső partner intézmények

  • Budapesti Corvinus Egyetem

Tárgyszavak
fókuszcsoport
interjú
esettanulmány
élmény
design
food design
etnográfia
interaktivitás
storytelling
Tudományterületek
Gazdaságtudomány
Turizmus

Eredmények

disszertáció (Merkl Márta), publikáció
A kutatásból elméleti és gyakorlati szakemberek profitálhatnak.